07211300 – Тағам өндірісінің технологиясы

Home / 07211300 – Тағам өндірісінің технологиясы

07211300 – Тағам өндірісінің технологиясы

4S07211303 – Техник – технолог

Техник-технолог – бұл тамақ дайындау өнерін меңгерген маман, қоғамдық тамақтандыру кәсіпорында тағамдар ассортиментін және олардың рецептурасын басқаратын, жабдықтардың жарамдылығы мен дайын тағамдардың сапасына жауап береді, бұл маман, ол біледі барлық туралы мейрамхана бизнесі, ғылыми негіздері дұрыс тамақтану, заңдары мен ережелері аспаздық өнер, Қонақжайлылық және мәдениет қызмет көрсету.

Кәсіби қызмет түрлері:

– барлық өндірістік цехтарда өндірісті, жұмысты ұйымдастырады; технологиялық жабдықты дұрыс пайдалану;

–  әр түрлі ас мәзірін, жоспар-ас мәзірін құрастырады; жартылай фабрикаттарды, әр түрлі тағам түрлерін дайындауға арналған шикізатты есептейді;

– өнім шығаруды бақылауды жүзеге асырады; шикізат пен өнім қорларын анықтайды;

– тұтынушыларға, банкеттерге, қабылдауларға, арнайы қызмет түрлеріне қызмет көрсетуді ұйымдастырады.

Пән: оқыту тілі, химия және биология