...

Жаңғыру 3.0: “Рухани жаңғыру”

2018 жылдың 16 ақпанында Алматы Экономика және құқық колледжінде ” Жаңғыру 3.0: “Рухани жаңғыру”: экономикалық, саяси, қоғамдық сананы жаңғырту ” тақырыбында VI аймақаралық ғылыми-тәжірибелік конференция өтті” Конференцияның қорытындысы бойынша “Есептеу техникасы және бағдарламалық қамтамасыздандыру” мамандығының 3 курс студенті Қыдырхан Санжар 1 орын Маширапова Саида 3 орын, 2 курс студенті Клаптенко Аннна 2 орын және Калжан Шапагат “За нестандартность подхода к исследованию” номинациясы бойынша 1 орынға ие болды.

Халықаралық ынтымақтастық!

Алматы қаржы-құқықтық және технологиялық колледжі мен ВГУИТ арасындағы білім, ғылым және мәдениет саласындағы ынтымақтастық туралы келісім аясында орта кәсіптік білім беру факультетінде семестр бойы Эльвира Бахтияровна Умарова мен Ерғали Нұртайұлы Жолтаев білім алды.27 желтоқсанда ВГУИТ оқу ісі жөніндегі проректоры п. т. Суханов білім алушыларға “қоғамдық тамақтану өнімдерінің технологиясы”бағдарламасы бойынша дайындығын растайтын сертификаттарды табыс етті. “Осыған ұқсас тәжірибе болашақта да жүргізу жоспарымызда бар”, -деп атап өтті халықаралық ынтымақтастық Институтының директоры Е. А. Чигирин

Крендель-2017. Революционный Блин дашь!

1917 жылы 5 қазанда (ескі стиль бойынша) Ұлы Қазан төңкерісі болды. Астраханьда, 100 жылдан кейін, осы күнге арналған – Бүкілресейлік студенттік аспаздық ринг “Крендель-2017 атты оқиға болады. Қатысушылар 1917 жылғы революциялық рухта үстел дайындап, оны қазылар алқасымен таныстыруы керек. Жарысқа 22 жасқа дейінгі аспаздық, туристік және қонақ үй ісіне қатысы бар бейінді және сабақтас мамандықтар студенттерінің командалары қатысты.Байқау шартты түрде екі бөлікке бөлінеді — зияткерлік (брейн-ринг) және аспаздық Құрамында Манапхан Еламан мен Нұғманова Еңлік бар колледж командасы Астрахан қаласында Крендель 2017 аспаздық рингінде бірінші орын алды.

“ШЕФ BATTLE 2017”.

2017 жылдың 15 қазанында “«Ресторанная критика Казахстана” және “Қазақстанның аспаздар қауымдастығы” ШЕФ BATTLE 2017 үшінші Аспаздық жекпе – жегін өткізеді. Қазақстанның барлық өңірлерінен келген үздік бас аспаздар мен мейрамханалар қалың қауымға нағыз аспаздық өнерін көрсетті. Кәсіби төрешілер құрамына, аспаздық қоғамдастықтың үздік әлемдік жұлдыздарына ерекше көңіл бөлінді. Wacs – тің 5 мүшесі, әйгілі Томас Гуглер, Дүниежүзілік аспаздық қоғамдастықтар қауымдастығының қазіргі президенті-WACS, 178 медаль мен жоғары марапаттардың иегері, wacs А санатындағы судья. Біздің жасөспірімдер командасы 1 орын мен жасөспірімдер кубогын жеңіп алды.

Жастар Халықаралық аспаздық конференциясы

2017 жылғы 8 қыркүйекте Филевтің білім беру орталығында (Мәскеу қ.) I Жастар Халықаралық аспаздық конференциясы өтті. Алғаш рет интерактивті қарым-қатынас алаңына аспаздық индустрияда үлкен жұмыс тәжірибесі бар кәсіпқойлар, үкіметтік және бизнес құрылымдардың өкілдері және аспаздық индустрияда дағдыларды жетілдіруге және мақсатқа қол жеткізуге ұмтылатын мектептер, колледждер мен жоғары оқу орындарының білім алушылары, аспаздық индустрия саласындағы білім алушылары мен жас мамандар үшін ақпараттық алаң ретінде Жастар аспаздық халықаралық қоғамдастығын (мектептер, колледждер, жоғары оқу орындары) құру қажеттілігін талқылау үшін жиналды.

Казан Мангал 2017

2017 жылдың 5 мамырында Бішкек қаласында (Қырғызстан) “Қазан-Мангал 2017” ашық кеңістікте Еуразия аспаздық фестивалі өтті. Бұл Фестиваль Еуразияның түрлі халықтарының өкілдерін жинады. Қатысушылар әр түрлі елдердің тәжірибелі аспаздары және кіші жасөспірімдер командалары қазан және барбекю құралдарды пайдаланып, өздерінің аспаздық шеберліктерін көрсетті. Фестивальдің мақсаты – аспаздық сарапшылар мен әуесқойлар арасында тәжірибе алмасу, жастар арасында мамандықты танымал ету және Еуразия кеңістігінің аспаздық қоғамдастығын біріктіру. Ұйымдастырушылар – Дүниежүзілік аспаздық қауымдастықтың (WACS) қолдауымен Қырғыз Республикасының аспазшылар қауымдастығы (AICR). Колледж командасының 3 курс студенттері Манапхан Еламан мен Нұғманова Еңлік “балық тағамдары” және «Қара жәшік» номинациялары бойынша 2 орынды жеңіп алды. Поправкин Сергей “Қызыл еттен тағамдар”...

CHEF A LA RUSSE Чемпионаты

2017 жылы 4 сәуірде біздің колледжіміздің жасөспірімдер командасы “CHEF a LA Russe” Бүкілресейлік ашық аспаздық чемпионатына қатысты. Chef a la Russe-аспазшылар арасындағы Бүкілресейлік ашық аспаздық чемпионаты 2014 жылдан бері өткізіліп келеді. Chef a la Russe Бүкілресейлік аспаздық чемпионатының ұйымдастырушылары-Метро cash and carry және Дүниежүзілік аспаздар қауымдастығының (WORLDCHEFS-WACS) қолдауындағы Ұлттық аспаздар қауымдастық. Ұйымдастырушылар жарыс географиясын кеңейту және басқа елдерден кәсіби мамандарды тарту үшін чемпионат форматын өзгерту туралы шешім қабылдап, 2016 жылы ашық чемпионат мәртебесін алды. Екі аспазшы мен кондитерден құралған командалар “Ұлттық түскі ас” номинациясында жарысты. Чемпионатқа қатысу Ресейдің түкпір-түкпірінен, аспаздық шеберліктің түрлі салаларынан келген командаларға өз ісінің жоғары кәсіби деңгейін,...

“Біз дәстүрлерді жаңғыртамыз. Рождество”

2017 жылғы 13 қаңтарда Мәскеудегі Жаңа Арбаттағы Мэрия ғимаратында «Біз дәстүрлерді жаңғыртамыз. Рождество» 6-шы жастар гастрономиялық фестивалі өтті. Бұл фестиваль үшінші рет Халықаралық форматта өткізілді. Бұл фестивальде Қазақстан Республикасының командасы Мәскеуден, Мәскеу облысынан және басқа да Ресей өңірлерінен келген жастар командаларымен қатар өзінің шеберлігін, православиялық дәстүрлері туралы білмін көрсетті. Биыл алғаш рет қазақстандық жасөспірімдер командасын, яғни Алматы қаржы-құқықтық және технологиялық колледжінің білім алушыларын Қазақстан Республикасының аспаздар қауымдастығының президенті Александр Александрович Трегубенко таныстырды. Біздің колледждің командасы аспаздық өнерде жоғары шеберлігін көрсетіп, ГРАН-ПРИ жеңіп алды және 6-шы Халықаралық Жастар гастрономиялық фестивалінің кубогына ие болды.

Optimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.